Učinkovita metoda za odpravo kroničnih napetosti in bolečin

Izhod iz kroničnih stanj

Izhod iz kroničnih stanj

Preko spleta (Zoom aplikacija)
1. oktobra, 2023
19:30

Izhod  iz kroničnih stanj

30 – dnevni spletni program učenja AEQ metode® in AEQ dihanja®

(voden v živo)

 • 1.10.2023 – ob 19.30h – Uvodna predstavitev AEQ metode in vsebine programa

 • 2.10. – 5.11.2023 – vodena vadba ob 20.30h – vsak dan razen ob sobotah

Kronična stanja na nivoju fizičnega telesa, čustev in vzorcev razmišljanja, nas zadržujejo v zatečenem stanju, nam ne dopuščajo narediti koraka naprej v kakršnem koli smislu kar vodi v togost, ki zmanjšuje moč pulziranja, ki je osnova vsega živega. Je osnova celičnemu metabolizmu, bitju srca, dihanju, delovanju živčevja in tako tudi vedenju, ki ga prepoznamo kot mišljenje, čustvovanje, delovanje. Vse skupaj pa je odvisno in se odraža skozi vpliv mišične napetosti v telesu. Mišične napetosti vplivajo na strukturo, le ta pa na posameznikovo občutenje in izkušnjo.

Namen 30 – dnevnega programa je:

 • da skozi proces učenja občutite in prepoznate vaše trenutno stanje in vašo sposobnost pulziranja,
 • da se naučite in razumete razloge vaših gibalnih omejitev, bolečin in zdravstvenih težav,
 • prepoznate svoj način dihanja in vzroke za omejitve in nepravilnosti,
 • da se naučite učinkovitega načina sproščanja kronično napetih mišic, ki so razlog za vse zgoraj našteto,
 • spoznate in dojamete povezavo med gibanjem in dihanjem,
 • spoznate pomembnost in vpliv zavestnega dela uma na podzavestni del ter naprej povezavo z delovanjem avtonomnega živčnega sistema,
 • spoznate močan vpliv čustev in vaše preteklosti na vaše telo in počutje
 • počasno in z razumevanjem povezano učenje in spreminjanje medsebojno neločljivih segmentov fizičnega telesa, čustev in mišljenja.


30 dni po 60 minut v živo preko Zooma

 • Vsak dan bo 30 minut namenjenih učenju AEQ vaj in modulov dihanja. Vaje bom vodil v živo in vas učil raznolikosti in vedno večje kompleksnosti izvajanja AEQ vaj in AEQ dihalnih modulov. Dnevno boste lahko sledili spremembam svojega občutenja telesa in spoznavali kako v gibanju in dihanju napredujete, kako se spreminja vaše počutje in odnos do samega sebe.
 • 30 minut bo namenjenih dodatni razlagi in odgovarjanju na vaša vprašanja. Razlaga je nujen del učenja, saj je le na ta način možno doumeti kako z izvajanjem vaj in modulov dihanja vplivate na svoja kronična stanja. Kako z usmerjanjem svoje pozornosti povezujete um s telesom, kar je osnova dobrega počutja, lahkotnosti in zdravja. Tokrat bomo še več pozornosti namenili čustvom in čustveni zrelosti. Od kod in zakaj so naši čustveni odzivi na okolico takšni kakršni so in kako nas ali naše bližnje v življenju motijo, omejujejo ali celo ogrožajo.


Pridobili boste na lahkotnosti gibanja in dihanja. S pravilnim usmerjanjem in povečanjem pozornosti nase in svoje počutje boste prepoznavali podzavestne vzorce, ki se pojavljajo med vajami, še bolj pa v vašem vsakdanu.

Prisotnost in rednost na vsakodnevni delavnici je ključnega pomena. Posamezni izostanek boste nadoknadili z avdio posnetkom zamujene delavnice, ki vam ga posredujem ob naprej napovedani odsotnosti in bo na voljo 1 dan. Večdnevne odsotnosti niso priporočljive, saj bo tako izostal tudi rezultat.

 • Uvodno predavanje – od 19.30h do 21h
 • Vsakodnevna vodena vadba bo potekala od 20.30h do 21h (30 minut po delavnici – čas za vprašanja in dodatno razlago)
 • AEQ dihalne vaje in protokole, ter teorijo prejmete tudi v PDF obliki.


Cena: 280 EUR

Sklop delavnic AEQ vodim Samo Šinik, učitelj AEQ metode 3. stopnje, učitelj AEQ dihanja 2. stopnje in učenec AEQ metode 4. stopnje 3/5

Vaše prijave mi sporočite na e-mail naslov: samo.sinik@zdrav-gib.si

Za dodatna vprašanja sem vam na voljo tudi na telefonski številki 040 273 271